Total de visualitzacions de pàgina:

Fes la millor festa: Dona sang


Benllegits i benllegides!

Iniciem el curs 19-20 des de la Biblioteca participant en una gran festa solidària. Et demanem que Facis la Millor Festa Major, la més col·laborativa, la més solidària! Una marató que aquesta vegada no és de llibres, ni de cultura , ni de sèries, és una Marató de Donació de Sang.

Com ja sabreu, d'aquí no res Tarragona celebrarà les festes grans dedicades a Santa Tecla. Enguany, el Banc de Sang i Teixits i l'Ajuntament de Tarragona organitzen la XV Marató de Sang a la ciutat. Des de la biblioteca del Comte de Rius convidem a tota la comunitat del centre a participar en aquest gran esdeveniment festiu, exemple de solidaritat i germanor a la resta del país.

Recordeu que aquesta edició tindrà lloc dissabte, 14 de setembre, al Recinte Firal en horari de 9:00 a 21:00.

Podeu reservar hora de donació mitjançant el següent enllaç: donarsang.gencat.cat 

PER QUÈ CAL DONAR SANG I PLASMA ?


Hi ha molts motius de pes  per fer-ho en tornar de vacances.

  1. Perquè les reserves baixen com més ens acostem als mesos posteriors a l’estiu: tothom marxa de vacances i hi ha menys donacions.
  2. Perquè les malalties i la necessitat de sang no fan vacances: hi ha milers de persones als hospitals ingressades durant l’estiu, i a la tornada de les vacances, quan l'activitat hospitalària s'incrementa, que necessitaran sang.
  3. Perquè segons on hagis anat de vacances, pot ser que no puguis donar fins al cap d’1 mes, si és fora d’Europa, o de 6 mesos, si el país que has visitat està en la zona de risc de la malària o d’altres malalties infeccioses per a les quals es recomana esperar un cert temps abans de tornar a donar.
  4. Perquè pot ser que quan tornis de les vacances, estàs físicament més cansat, i has de tornar a la rutina, i llavors et poses com a excusa que no prou temps. Hi ha la possibilitat de tornar a donar sang sempre, o donar plaquetes o plasma si també n’ets donant.
  5. Perquè t’hi pot acompanyar algun membre de la teva família, si està encara de vacances, i pots transmetre la importància de fer un gest així al teu entorn.
La sang salva vides, el plasma salva vida, les plaquetes salven vides. Algun dia podries ser tu.

Font:  https://www.bancsang.net/ 

Espai per a fitxers adjunts

Comentaris

Calendari d'Activitats

Entrades populars