Total de visualitzacions de pàgina:

Recuperem tradicions: Fem sabó

RECUPERANT TRADICIONS- FEM SABÓ!


Benllegit ! La biblioteca recupera tradicions artesanals per Sant Joan Bosco 2019!

Sortim de la  Biblioteca de l'Institut Comte de Rius, i portem el coneixement d'abans al taller d'Electromecànica de Vehicles.



Durant la setmana tècnica i cultural de Sant Joan Bosco, el passat 31 de gener, els alumnes de 1er i 2on d'EVA va aprendre a fer sabó de la roba artesanal amb oli reciclat i sabó de cos amb oli d'oliva. Però els professors no vam ser aquesta vegada els de la Comissió de la Biblioteca, sinó persones amb Discapacitat de la Fundació Onada. Per primera vegada, aquests professors tant especials, es posaven davant d'uns alumnes adults, sorpresos per la utilitat del taller.

Van elaborar Sabó artesanal per la roba i de mans, fabricat amb tècniques tradicionals a partir d'aigua destil·lada, sosa càustica i oli reciclat. El millor de tot és que el sabó és un gran llevataques i desengreixant, i precisament, els alumnes d'EVA, són els que més treballen amb productes que embruten.

En un mes podran utilitzar el sabó al taller. Agraïm des de la Comissió de la Biblioteca, organitzadora de l'activitat, el material i reactius cedits des del Departament de Química, vehiculat a través de la Núria. L'Oli que va utilitzar, forma part de la campanya de recollida d'oli de la Setmana Europea de Prevenció de Residus al Comte de Rius.





































































Comentaris

Calendari d'Activitats

Entrades populars