Total de visualitzacions de pàgina:

L'esporga

ESPORGAR PER A MILLORAR


Les biblioteques  dels centres educatius han estat canviant. El model tradicional de biblioteca preservadora, acumuladora, i conservadora de coneixement ha d’enfrontar-se a la forta pressió del creixement constant del fons, a l'obsolescència de molts llibres que ja no es poden considerar com a ensenyament de base, i a l'entrada per la porta gran de la tecnologia, els llibres digitals i la digitalització dels fons. A tot això s'hi suma la manca d'espai, i el fet de que massa dels volums de la nostra biblioteca estaven en un fons documental no accessible, i en armaris tancats.


La solució de l'obsolescència passa per l’esporgada de la col·lecció, seleccionar un a un els volums que hem de retirar per a deixar lloc a altres que han de créixer en el seu lloc. Aquesta tasca l'hem estat fent durant gairebé 4 mesos. Amb l'ajuda de la comunitat educativa, s'ha fet una proposta de planificació, en la qual hem recollit els diversos criteris per a retirar definitivament de la col·lecció molts dels volums que ja estan disponibles en altres formats, o aquells que els propis professors han considerat que ja no eren aptes per a us educatiu. 

Hem estat cercant diverses alternatives com a destinació final dels documents desestimats de manera definitiva. Molts d'ells han estat cedits a col·leccions particulars, altres centres, i els llibres amb alt valor històric seran emmagatzemats de manera adequada en l'arxiu del centre. El nostre institut tenia un fons documental que s'iniciava l'any 1827 amb volums que s'han conservat. Hem retirat prop del 40 % dels volums obsolets.

Ara poc a poc ens queda una tasca important de recatalogació dels llibres i actualització del catàleg a l'e-pergam. Poc a poc el préstec, però sobretot l'actualització dels volums serà realitat a la Biblioteca de l'Institut Comte de Rius.

Fem lloc per a créixer, fem lloc per a nous coneixements i eines.

Llegeix de gust!

 Institut Comte de Rius, Lectura, Biblioteca Institut Comte de Rius, Biblio

#llegirdecomte #lecturaderius #institutcomtederius #elcomte #bibliodelcomte #labibiodelinsti #bibliotecaescolar #plataforma #intercanvidecultra

Comentaris

Calendari d'Activitats

Entrades populars