Total de visualitzacions de pàgina:

La biblioteca virtual

LA BIBLIOTECA VIRTUAL

La biblioteca del centre tanca un curs escolar de millores, en el que gran part de la comunitat educativa s'ha implicat en la millora de les seves instal·lacions.

Us hem explicat mai que vam planificar com volíem la nova biblioteca amb realitat virtual? Doncs els alumnes de la Formació Professional Bàsica d'electricitat i electrònica del nostre centre ens hi van ajudar. Una de les seves professores forma part de la Comissió de la Biblioteca, i els va llençar el repte de programar-ho. Creiem que podem explicar-te en vídeos com es van planificar aquestes modificacions.

L'ANTIGA BIBLIOTECA- OCTUBRE DEL 2017

Tenia una distribució que no permetia fer-hi activitats. Gran part dels fons documental estava en una zona no accessible al públic. Els ordinadors ocupaven gairebé totes les taules al costat de les finestres, creant un soroll de base constant. Tampoc quedaven massa espais amb endolls per a treballar amb portàtils. No s'hi podien fer exposicions. Qui tenia més espai era el professor de guàrdia.


Programació de la biblioteca en realitat virtual Immersiva. Calia ensenyar un abans i un després de com havia de canviar la biblioteca. Aquest disseny els va suposar als alumnes  de la FP Bàsica guanyar un Premi al mSchools al Congrés Internacional de Mòbils de Barcelona, on es va mostrar la programació de la Biblioteca.



PLANIFICACIÓ DE LA NOVA BIBLIOTECA- FEBRER DEL 2018


Al mes de desembre es va començar a planificar el nou espai. Amb els alumnes de la FP Bàsica es va programar un disseny molt més ampli, amb una zona d'ordinadors que ells havien de reubicar com a instal·ladors. Davant de la proposta de la sala que podeu veure a continuació, i no sobre un disseny en plànol en paper, se'ns va autoritzar a fer la reforma de la sala. El fons es mobilitzava cap a la sala de la biblioteca, i el procés d'esporga de llibres s'havia d'iniciar amb la col·laboració d'alumnes, professors i personal d'administració i serveis. En el següent vídeo podeu veure com volíem el nou disseny de l'espai. Més ampli, més dinàmic i amb la possibilitat de reconvertir la sala per a molts més usos.




Avui en dia tenim la sort de que la Biblioteca ha estat inclosa com a punt d'interès del centre. Els mateixos alumnes que van programar la nova biblioteca, han creat una visita virtual per l'Institut Comte de Rius. Ells han considerat la Biblioteca com un servei important del centre i hem estat inclosos a la ruta. La pots veure fent un clic en el següent enllaç o copiant en el teu navegador https://roundme.com/tour/277922/view/858539

Mira com ha quedat la nova biblioteca gràcies a l'ajuda de tots: 




Només podem donar les gràcies a la Comunitat Educativa per la seva implicació. Tenim un espai ampli, lluminós, tranquil on ve de gust llegir, estar-hi i treballar. Tot això mai hagués estat possible sense la implicació de tota la comunitat educativa, els alumnes que se l'han fet seva i del suport del personal d'administració i serveis del centre. La Biblioteca s'ha remodelat virtualment, i hem fet realitat el projecte de sala de treball, lectura i estudi polivalent que es va dissenyar amb els alumnes.


 Institut Comte de Rius, Lectura, Biblioteca Institut Comte de Rius, Biblio

#llegirdecomte #lecturaderius #institutcomtederius #elcomte #bibliodelcomte #labibiodelinsti #bibliotecaescolar #VR #realitatvirtual

Comentaris

Calendari d'Activitats

Entrades populars