Total de visualitzacions de pàgina:

El segon sexe


EL SEGON SEXE



Benllegits i benllegides!

El passat 10 de gener del 2018 va fer 110 anys naixia a París Simone De Beauvoir, filòsofa i feminista francesa. Entre les moltes frases cèlebres que ens va deixar, hi tenim "el dia que una dona pugui estimar no amb la seva debilitat sinó amb la seva força, no escapar de si mateixa sinó trobar-se, no humiliar-se sinó afirmar-se, aquest dia l'amor serà per a ella, com per a l'home, font de vida i no un perill mortal". En un món en el que els homes porten la veu cantant, tenir una dona forta, lluitadora i referent no sol ser molt habitual. 

"El Segon Sexe"  (Le Deuxième Sexe en francés) escrit l'any 1949, és sense dubte un dels volums més reeixits a nivell vendes però també en matèria argumental, ja que allà, Simone, aborda qüestions i reflexiona sobre el paper de la dona i el què és ser dona.

"El Segon Sexe" ha estat una mena de Bíblia dels moviments feministes des dels anys 70.  Simone de Beavoir va demostrar amb aquest text, que la desigualtat entre dones i homes no eren només un fet natural sinó cultural i educacional. En ell, Beauvoir va criticar que l'exclusió de la dona dels processos de producció i la seva confinació a la llar donava lloc a la pèrdua dels vincles socials i, amb ella, la impossibilitat de ser lliures.


Avui, algunes idees de Beauvoir segueixen sent molt actuals per temes merament culturals."El segon sexe" inaugura el gènere de l'anàlisi feminista dels textos literari, es converteix en un assaig filosòfic dedicat a esbrinar en què consisteix ser dona, i fins a dia d'avui encara està subjecte a reinterpretacions.


És també una anàlisis que convida a dones i homes a la reflexió,  i que ha marcat el camí i les bases de tot el feminisme a partir dels anys 50. 

Et recomanem que la llegueixis, i que si vols consultis la seva a obra a les Biblioteques Especialitzades de la Generalitat. Te'n deixem un petit recull al següent enllaç. Curiosament molts d'aquests volums els pots consultat a l'Institut Català de les Dones, que te la seu just al costat dels Serveis Territorials del Departament d'Ensenyament.

Fes un clic aquí per veure tota la seva obra . Entre la gran quantitat d'obres que va escriure, i les que va publicar sobre temàtiques socials, polítiques i filosòfiques, Beauvoir, va ser una precursora del feminisme. Moltes de les propostes trencadores que va proposar es van convertir  en les bases d'aquest moviment d'alliberament femení. 



Coneixes alguna frase més de Simone De Beauvoir ? La vols compartir amb nosaltres?


Bibliografia

💬Simone de Beauvoir. Llegir «El segon sexe»- PUV Publicacions

💬Biblioteques Especialitzades de la Generalitat.




#llegirdecomte #lecturaderius #institutcomtederius #elcomte #bibliodelcomte #labibiodelinsti #bibliotecaescolar  #CommemoracionsLiteràries #recomanacions


Llegir de comte; Lectura de Rius; Institut Comte de Rius;  El comte; Biblio del Comte; La bibio de l'insti; Biblioteca escolar;  Commemoracions Literàries, Recomanacions

Comentaris

Calendari d'Activitats

Entrades populars